sunnuntai 19. elokuuta 2012

Koukussa tosiaan!

Lomareissulla Tallinnassakin piti sännätä kirjailijakoteja katsomaan. Tosin kuin omassa pääkaupungissamme Tallinnassa on kaksikin kirjailijakotia ihan keskustassa ja ties kuinka monen talon kyljessä Lydia Koidulan muistolaatta.


Lydia Koidulalle oli omistettu yksi kukkafestivaalien näytepuutarhoista.

Mutta voi ei: jostain käsittämättömästä syystä Tallinnan kirjailijakotimuseot olivat kiinni juuri tiistaisin. Siksipä jouduimme tyttären kanssa ihailemaan niitä vain ulkoapäin ja päättämään, että uudelleen on tultava.


Ensin vaikeroimme Eduard Vilden kotimuseon edustalla. Ihana, vähän rapistunut vaaleanpuneinen talo näytti kovin kutsuvalta.

Tammsaaren museota saatoimme kurkistella aidan takaa. 


Kyltti lupaili hienoa sisältöäkin, mutta sisään emme päässeet.Yhteen taiteilijakotiin sentään pääsimme sisälle vanhan kaupungin keskustassa. Kuvataiteilija oli maalannut kotinsa jokaisen huoneen seinät ja ripustellut maalauksia ja ties mitä joka puolelle. Tässä on näkymä keittiöön.

Lomareissumme jälkeen Emma säntäsi uudelle lomalle Dubliniin. Siellä hän yritti Oscar Wilden kotimuseoon, mutta kuinka ollakaan: se oli kiinni. Museo on kuulemma kyltin perusteella kokonaan suljettu yleisöltä ja auki vain opetuskäyttöön. Onpa onnetonta!

Kirjaprojektimme on lähes lomalla nyt pari viikkoa. Lukeminen toki jatkuu: Annella on junassa matkalla Siperian sydämeen mukana klassikoitamme ja minä järjestelen olohuoneen pöydälle kasaamiani kirjapinoja valikoiden sieltä milloin mitäkin. Elokuun loppu menee töissä koulussa. Kun 3.9. aloitan vuorotteluvapaan, saan kirjoittaa kokopäiväisesti kolme kuukautta. Pari viikkoa kirjoitan yhdessä Annen kanssa. Kokouksia Helsingissä kustantajan ja taittajan kanssa on tietysti myös luvassa, samoin joitakin paikkuukuvauskierroksia.

Sitäkin vaikeroin, miten kömpelö tämä Blogspot-blogipalvelu onkaan. Opettelematta HTML-kieltä ei sivuja saa näyttämään ainakaan Macilla tekemällä siltä miltä tahtoisi - eikä edes opettelemalla. Ärsyttävää! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti