Nyt on
temmelletty viikon verran viime kesän muistiinpanojen, kuvien ja
tunnelmien parissa. Tekstiä on syntynyt tyydyttävään tahtiin. Myös karsittu on
paljon. Sen minkä toinen on hartaasti kirjoittanut, toinen ehdottaa
poistettavaksi kokonaan. Aikamoisen rääkin joutuvat kaikki tekstit käymään läpi.
Viime sunnuntain
runeberginleivokset on syöty, hyviä olivat. Eivät muistuttaneet kaupan torttuja
lainkaan. Ja olivat niin täyttäviä, että kelpasivat yksin koko lounaaksi. Eipä
ihme, että Johan Ludvig pärjäsi torttuaamiaisella pitkälle päivään. Tänä
sunnuntaina oli vuorossa Ilmari Kiannon lempipullat, ne taivaallisen ihanat.
Ensin tehtiin
pullataikina kohoamaan, sitten murotaikina vetäytymään jääkaappiin. Sitten
vielä mantelimössö täytteeksi. Onneksi on kaksi kokkia. Joista ainakin toinen
tietää, mitä ollaan tekemässä. Näitä pullia saimme maistaa viime kesänä
Kianta-laivalla. Nyt yritämme saada aikaan samanlaisen tulokseen. Jari soitti
keittiöhommien kannustukseksi Nils-Aslak Valkeapään joikuja. Kun pullat olivat
hyvin uunissa, siirryimme Doorsiin ja Queeniin.
Koska Runebergin
torttujen kanssa joimme viikko sitten punssia, päädyimme siihen, että Kiannon
mantelipullia kanssa tarvitsemme myös jotakin vahvistavaa. Muistimme Suomussalmella
Pesiön kaupassa juomamme Joosepin täräyksen, jota nautimme kesäillassa
Raija-Liisa Kiannon ja Marja Heikkisen kanssa. Siispä sitä. Resepti on
yksinkertainen: yksi osa lakkalikööriä, yksi osa karpalolikööriä ja yksi osa
giniä. Täräyksen voimalla jaksaa useammankin mantelipullan sunnuntaiaamuna.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti