torstai 26. heinäkuuta 2012

Töllistä kartanoon


Voi miten harmaasta ja riipaisevan pienestä töllistä on Nobel-kirjailijamme elämä alkanut. Silti hemmoteltu ainokainen sai hellää huolenpitoa ja koulutuksen. Tosi pieneltä ja alkeelliselta Sillanpään kotitalo Myllykolu nykyihmisen silmin tietysti tuntuu. Eikä toinenkaan kotimökki Töllinmäki sen muhkeammalta tunnu.  Oppaamme Tarja Raipalan kanssa pohdiskelimme Myllykoluun tyylikkäästi rakennetun kesäteatterin ohjelmistoa. Kun kerran Sillanpään maisemissa ollaan, pitäisikö ohjelmistossa aina olla joko Sillanpään tuotantoa tahi Sillanpäästä kertovaa tuotantoa.

Molemmat mökit sijaitsevat Hämeenkyrössä, joka osoittautuikin olevan varsinainen kulttuuri-ihmisten keskittymä. Hämmästyttävin luomus taisi olla Katri-Helenan rakennuttama kalanmuotoinen järvenrantatalo.

Minä kirjoitan muistiin, kun oppaamme Tarja Raipala kertoo Myllykolussa syntyneen F. E. Sillanpään vaiheista.Anne räpsi kuvia blogia varten, Jari kuvasi mökkejä ympäristöineen kirjaan ja minä Annen säestyksellä hölpötin oppaan kanssa ja tein muistiinpanoja pikku vihkooni. Oikein hyvä työnjako.

Ja sitten suuntasimme Uusikaarlepyyhyn kohti Topeliuksen kotikartanoa Kuddnäsiä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti